För kärleken.Idag fick vi finbrev på posten. Sambons syster ska gifta sig i sommar, och jag fick äran att göra inbjudningskorten. Det är alltid lite otäckt att skicka saker på tryck, speciellt när det är produkter man gjort åt någon annan. Det är inte alltid färger och format stämmer överens med bilden man har på skärmen och i huvudet (Vi har redan sett exempel på skrivare som skriver grönt fast de inte ska) men när korten äntligen kom blev det precis som jag tänkt mig. Övning verkar ge färdighet.

Jag hoppas absolut inte att sista gången jag får göra inbjudningar, så går du i giftastankar vet du vart du ska vända dig! Nu måste jag bara hitta en lämplig klänning.


Äntligen, en bra dag.


Efter att ha legat och sparkat på golvet och gråtit som en annan treåring de senaste dagarna har jag ryckt upp mig. Jag har äntlige fått min handledare och känner mig faktiskt inspirerad inför examenarbetet som börjar på måndag. Bara 10 veckor till. Sen är jag utbildad textdesigner. Helt fantastiskt sjukt. Jag har bokat en systemkamera också, så nu är det snart slut på halvtaskiga mobilbilder. Idag är en bra dag alltså, och hur firar man det bäst än med sovmorgon, jordgubbar och finkaffe?

Saker man kan tejpa.Som min närmsta omgivning tydligt märkt, har jag upptäckt den alldeles fantastiska papperstejpen. Man kan tejpa allt! Igår visade jag att den går utmärkt att fästa tillfällig konst eller meddelanden med. Här är ytterligare användningsområden. Den sista ska dock på en enfärgad variant inom kort, rutorna gjorde sig inte riktigt på det runda, alldeles för asymetriska viset.

att gå med flödetSom sagt, inspirationen, solen och kärleken spirar. Efter en intensiv dag framför indesign gav jag upp broschyr-layoutandet och övergick till ett mer privat skapande. Tänkte göra en glad gul prick att pryda min talelist ovanför arbetsplatsen med. Glad i hågen gick jag till skolan för att använda de stora, billiga skrivarna för att printa ut mitt mästerverk som var tänkt som en fin överraskning till ingenjörssambon. Han som om möjligt har ännu mer studier än mig och mina kamrater för tillfället. Det gick sådär, 100 procent yellow blev lite förvånande en fin pärongrön färg.  Hoppas Sambon blir lika glad ändå. Och är inte papperstejp det bästa som hänt mänskligheten?

Då var det dags igen...

De senaste åren har jag bloggat, först på ljudligt.blogspot.com, senare på studentjävlar.se och under korta men intensiva perioder på Rawbar.se och dinmammaborinorge.blogspot.com. Sen gav jag upp. Inspirationen gav vika och jag gick ner i ett träsk där jag bara skrev forskningsrapporter och lättlästa myndighetstexter. Det har sin charm men jag har saknat det här. Våren gjorde intåg i min nya lägenhet och i min textsjäl. Jag öppnade fönstrerna och in strömmade inspiration och solljus, trots att min kropp värker från stressen kring det analkande examensarbetet i textdesign. Det är dags igen! Den här gången mindre musik och mer grafisk och gula pallar! Välkommen!

RSS 2.0