Efter regn


Det har varit en tuff vecka. En riktigt skitvecka faktiskt. Men, när det ser ut så här utanför fönstret så kan jag inte annat än att se att nästa vecka blir en bra vecka! Tanden ska bort och sen drar vi på minisemester till sambons familj i Trondheim.

Malm makeover

Jag har ganska länge gått och retat mig på vårt sängbord, ett alldeles vanligt Malm från Ikea, som efter ett par år av trogen tjänst börjat flagna, bubbla sig och efter många frukostar och vattenglas blivit ganska repigt. Desutom är vårt sovrum fortfarande ganska opersonligt och tråkigt. Jag har funderat på att byta ut det, men de enda jag varit intresserade av har legat alldeles över min student-budget. Efter att grannarna klätt om sitt skrivbord med snyggt resultat bestämde vi oss för att prova samma sak. Nu är inte tålamod min starka sida, så lite bubbligt är det fortarande (jag vägrar lägga timmar på att slipa ikeamöbler!) men betydligt mindre slitet än förut.

23

I helgen fyllde jag år. Jag blev 23 och firades med frukost på sängen och tända ljus, famij från jönköping och Göteborg och kvällen avslutades med att bästa vännerna.  Jag fick gula paket, mängder av krämer, oljor, ansiktsmasker och scrubb som jag kan ha nu när badrummet äntligen är iordninggjort. Alla presenter var genomtänkta och jag blev så himla glad. Fast gladast blev jag helt klart för lampan jag fick av världens bästa pojkvän. Den passar perfekt, är precis sådär färgglad som jag vill ha det. Och eftersom jag vet att han bara köpte den för min skull, gör det mig extra happy!

recycle design

Den lampan är föresten inte den enda jag gjort. I höstas läste jag kursen recycle design, och en av uppgifterna var att designa en lampa av ett återvunnet material. Nuförtiden lyser den inte så mycket längre, men den passar fint i hålet i vår bokhylla. Ovanför bor mina djur, som är en del av mitt nästa stora projekt.  ( det som kommer efter att jag tagit tag i att börja redigera mina foton, nu när jag fått min nya kamera)


för regniga dagar.Det där med att pyssla och fixa går lite i vågor. Ena dagen är jag superinspirerad och nästa dricker jag mest te och tänker på allt jag skulle kunna göra, om jag bara orkade. Drömmer om bättre väder, en ballkong eller nya, hela persienner. Här uppe i Eskilstuna regnar det, och det hade varit perfekt att ta fram penslarna och limpistolen. Men frågan är hur jag ska toppa min största succé hitills. Den fantastiska lampan jag gjorde av kaffefiler. En bra guide finns här om du skulle vilja göra en själv.

Grannsamverkan!

Vi har just ätit middag. Sen kommer sötsugen, den där längtan efter efterätt. Jag går igenom skåpen, men ingenting av värde. Försöker muta sambon att promenera och köpa choklad, men ingen respons. Det blir en slät kopp kaffe ( som desutom tillagats i press för att filtren är slut och därför smakar bajs) och jag känner hur pmsen stegvis ökar för varje sockerlös minut som går.

Då får jag ett sms. Världens bästa grannar jag lekt påskhare. Vi får leta lite, och tanterna stirrade argt på oss bakom sina gardiner, men till sist hittade vi det. Och haleluja min kväll är räddad.


Färgkoordinerat godis i bingolottomuggar. Det är grannsamverkan när den fungerar som allra bäst!

Dagens dos av gult


Inte Okej.


Mer okej.


Vi hade för lite gula saker hemma. Och vi behövde någonstans att hänga alla kläder som alltid "råkar" hamna på den finfina cykeln som står i sovrummet.

Den där cykeln var en egentligen av anledningarna till att jag ville flytta. Efter att den tagit upp mer än halva hallen i över ett år såg jag fram emot att ha den i ett förråd, långt från vitmålade väggar och finstickade koftor. Men, vad gör man inte för kärleken? Jag börjar nästan tycka om den lite, jag inte tänka mig ett sovrum utan en oljig mountainbike.


Ikeahack


De senaste veckorna har jag som sagt haft så mycket att göra att jag legat gråtandes i fosterställning. Slutet närmar sig och veckorna bara försvinner bakom mig. Det är då mitt sug kommer, då vill jag måla, tejpa och limma. Och vår nya lägenhet har så mycket potential! Den är som en 50 kvadrat stor omålad kanvas som bara väntar på att jag ska limma upp plastfigurer och trekanter på den.

Eftersom x-jobbet börjar på måndag kommer det nog bli en hel del att visa upp här framöver. Igår fick jag också min nya kamera, så förhoppningsvis ska jag hinna lära mig fotografera mina alster också. Mycket  färg kommer det bli, grafiska mönster och plastfigurer. Den fula Ikeapallen bekväm var först ut att bli gul.

RSS 2.0